Emile Hirsch speelt Navy Seal in Lone Survivor

Emile Hirsch is in onderhandeling voor een hoofdrol als Navy Seal in Lone Survivor. Het oorlogsdrama van Peter Berg is op feiten gebaseerd en gaat over een groep marinecommando's die in 2005 in Afghanistan in een hinderlaag van de Taliban liepen. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Ook Mark Wahlberg, Ben Foster en Taylor Kitsch zijn in de film te zien als leden van de befaamde Amerikaanse elite-eenheid. Het verhaal is gebaseerd op het autobiografische boek Lone Survivor: The Eyewitness Account of Operation Redwing and the Lost Heroes of SEAL Team 10 van Marcus Luttrell, de rol van Wahlberg.

De 27-jarige Hirsch is vooral bekend van drama's als Lords of Dogtown, Milk en Into the Wild. Hij is vanaf 27 september al naast Kitsch te zien in het drama Savages van Oliver Stone, over twee wiethandelaren die het opnemen tegen het Mexicaanse drugskartel.

Het Midden-Oosten is geen onbekend terrein voor Berg, die in 2007 The Kingdom afleverde. In die film moeten enkele Amerikaanse undercoveragenten een bomaanslag op een Amerikaanse woonwijk in Saoedi-Arabië onderzoeken.

Berg gaf eerder al aan dat hij met Lone Survivor een onmiskenbaar patriottische film wil maken om de gevallen Seals te eren. Wanneer de film in première moet gaan, is nog onbekend.


Emile Hirsch speelt Navy Seal in Lone Survivor (Foto: Novum)