FC Barcelona boekt recordwinst

Ondanks dat de ploeg van trainer Pep Guardiola in het vorige seizoen geen kampioen werd, maakte de club een winst van 48,8 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers.

"Als we kampioen waren geworden, hadden we twaalf miljoen euro aan bonussen moeten betalen, maar dan nog hadden we het beste financiële resultaat in de clubgeschiedenis geboekt", vertelt clubofficial Javier Faus in de Spaanse media.Vanwege de strenge eisen van de UEFA (Fairplay etc.) probeert Barcelona de grote schulden te verminderen.

De Spaanse grootmacht staat nu nog 335 miljoen euro in het rood. De winst zal grotendeels worden gebruikt om de schulden te verminderen. De totale inkomsten van Barca waren 494,9 miljoen euro. De uitgaven gingen omlaag met dertig miljoen euro (441,1 miljoen euro).

De salariskosten bedragen 298 miljoen euro per jaar. "Het is lastig om dat bedrag naar beneden te krijgen", weet Faus. "Maar we hopen dat te stabiliseren", besluit hij. Door contracten van ongewenste spelers te ontbinden, bespaart de club vele miljoenen euro's. Dat was het geval bij onder anderen Henrique en Aleksandr Hleb, die flink op de loonkosten drukten.