Ajax wil niet meewerken aan vertrek Anita

Ajax is niet van plan om Vurnon Anita naar Newcastle United te laten vertrekken. Trainer Frank de Boer ziet de middenvelder graag blijven. Anita wordt al een tijdje gelinkt aan de Engelse club, die zelfs al een bod hadden uitgebracht op de verdedigende middenvelder.

Trainer De Boer zou Anita inmiddels echter te kennen hebben gegeven dat de club niet van plan is mee te werken aan een transfer. "Als Frank hem wil behouden, moet Vurnon gewoon bij Ajax bijven", bevestigt Marc Overmars, directeur voetbalzaken tegen Voetbal International.

"Zijn contract loopt nog twee jaar door en we zijn zeer tevreden over hem. In de twee weken dat ik nu bij Ajax werk heb ik zelf trouwens niets vernomen vanuit Newcastle. Over een paar weken komen we erop terug met Vurnon, mocht de situatie dan veranderd zijn."

De 23-jarige Anita zou zelf onlangs hebben laten weten graag naar Engeland te willen verkassen. De Oranje-international speelt sinds het seizoen 2005/06 in de hoofdmacht van Ajax en heeft inmiddels meer dan honderd competitieduels achter zijn naam staan voor de Amsterdamse club.