Ibrahimovic definitief naar PSG

Paris Saint Germain heeft de overgang van Zlatan Ibrahimovic afgerond. De Zweedse aanvaller tekende woensdag een verbintenis voor drie seizoenen. PSG betaalt twintig miljoen euro voor Ibrahimovic, die overkomt van AC Milan. Vorige week verruilde verdediger Thiago Silva Milaan al voor Parijs.

De 30-jarige Ibrahimovic zou bij PSG veertien miljoen euro per jaar gaan verdienen. Hij speelde sinds de zomer van 2010 voor AC Milan, nadat een avontuur bij Barcelona op niets was uitgelopen. Ibrahimovic begon zijn loopbaan in Malmö. In 2001 maakte hij de overstap naar Ajax, waarna hij ook nog uitkwam voor Juventus en Internazionale.

"Ik ben erg blij met deze nieuwe stap in mijn carrière. Het is weer een droom die uitkomt", zei Ibrahimovic tijdens de presentatie. PSG legde woensdag ook de Italiaanse middenvelder Marco Verratti van Pescara vast. Eerder tekende de Argentijnse aanvaller Ezequiel Lavezzi al een contract bij de nummer twee van de Franse competitie van afgelopen seizoen.

PSG lijkt ondanks de komst van de vier spelers niet uitgewinkeld. De Braziliaanse spelmaker Kaká van Real Madrid zou hoog op het verlanglijstje staan van de kapitaalkrachtige Fransen.