AZ wil ver gaan voor R. Elm

AZ wil verlengen met middenvelder Rasmus Elm. Het eerste gesprek is inmiddels gevoerd en de Alkmaarders zijn bereid ver te gaan om de Zweed binnenboord te houden.

Elm heeft met zijn goede seizoen in Alkmaar en het aansluitende EK met Zweden de belangstelling van buitenlandse clubs gewekt. De kans is zeer aannemelijk dat hij AZ verlaat, maar de club wil een poging wagen hem voor zich te behouden.

AZ wil Elms contract, dat medio 2013 afloopt, openbreken en verlengen. Voor technisch directeur Earnest Stewart een loodzware opdracht. Een eerste gesprek met zaakwaarnemer Patrick Mörk is al gevoerd. "Die gesprekken duurden nog vrij kort, aangezien Rasmus net terug is van vakantie", zegt Stewart in Voetbal International.

AZ is bereid ver te gaan voor Elm, weet het weekblad. "Op zeer korte termijn hopen wij van hem te horen wat hij echt wil. Pas dan kunnen we kijken hoe we dit gaan aanpakken, maar het lijkt me duidelijk dat we Rasmus heel graag willen behouden voor AZ", aldus Stewart. Mocht Elm besluiten te vertrekken, kan AZ een behoorlijke transfersom innen. Onder meer Fiorentina lijkt concreet in de markt voor de Zweed.