Schippers: wachtlijsten terug met SP

De plannen die de SP heeft voor de gezondheidzorg leiden ertoe dat de wachtlijsten terugkeren. Dat zegt minister van Volksgezondheid en nummer twee op de kandidatenlijst van de VVD Edith Schippers in een interview met de nieuwssite nu.nl.

Volgens de bewindsvrouw hangt er 'een soort romantiek' rond budgettering, waarbij het geld voor de zorg over de regio wordt verdeeld en niet langer naar de prestatie gaat zoals nu. "Een partij als de SP is heel erg voor budgettering, maar dat brengt de wachtlijsten terug, en daar waren we nu net vanaf."

De voorstellen van de partij van Emile Roemer betekenen niet alleen dat er een einde komt aan het steeds beter en goedkoper worden van behandelingen, maar ook 'op is op', vervolgt Schippers. Dat is de 'bijl aan de wortel van de solidariteit in de zorg'. "Want dan krijg je weer dan mensen die het kunnen betalen, zich in het buitenland laten behandelen. En mensen met een middeninkomen staan hier op de wachtlijst."

"Dat is pas tweedeling: je betaalt met een laag- of middeninkomen wel premie, maar als je zorg nodig hebt, is die er niet", aldus Schippers.


Schippers: wachtlijsten terug met SP (Foto: Novum)