Taekema haalt uit naar bondscoach Van Ass

Een week na het bekend worden van de olympische hockeyselectie heeft Taeke Taekema hard uitgehaald naar bondscoach Paul van Ass. De strafcornerspecialist werd namelijk niet geselecteerd en is des duivels.

"Het proces van de afgelopen maanden is in mijn ogen een bondscoach onwaardig", aldus Taekema, die al 239 interlands achter zijn naam heeft staan. "Toen Teun de Nooijer en ik terugkeerden, zijn er duidelijke afspraken gemaakt over hoe we de komende periode zouden gaan aanpakken. Daar heb ik me aan gehouden. Teleurstellend dat de bondscoach dat niet heeft gedaan. Wat voor afspraken dat waren, daar ga ik nu niet op in. Zeker niet zo vlak voor de Spelen."

Taekema is van mening dat Van Ass een spelletje met hem speelt. "Sinds mijn terugkeer bij het team, heb ik vaak gehoord dat ik absoluut op de goede weg zat. Dat de bondscoach blij was met mijn ontwikkeling. Hij roemde openlijk mijn fantastische mentaliteit. Zelfs tot op de laatste dag voor de bekendmaking is er geen enkel signaal gegeven voor mijn verwijdering uit de selectie. Ik begrijp het simpelweg niet en vind het ook niet eerlijk."

Toch blijft de hockeyer hopen op een terugkeer in Oranje. "Het is de grootste eer om je land te vertegenwoordigen. Wie na de Spelen ook de coach is, als die mij wil selecteren, zal ik altijd beschikbaar zijn."