Deschamps nieuwe bondscoach van Frankrijk

Didier Deschamps is door de Franse voetbalbond FFF aangesteld als de nieuwe bondscoach. De 43-jarige Deschamps, die onlangs vertrok bij Olympique Marseille, volgt bij Frankrijk Laurent Blanc op, die na het EK opstapte.

De bond laat weten dat voorzitter Noël Le Graët en Deschamps zaterdag een ontmoeting hebben gehad in Parijs, waar details van de samenwerking zijn besproken. Deschamps heeft volgens diverse Franse media een contract getekend met de FFF voor twee jaar, met een automatische verlenging van nog twee jaar als Frankrijk zich plaatst voor het WK in Brazilië in 2014.

De 43-jarige Deschamps werd met Marseille een keer landskampioen en drie keer bekerwinnaar. Afgelopen seizoen eindigde de oud-international met Olympique echter op een teleurstellende tiende plaats.

Zijn debuut als bondscoach maakt de voormalige verdediger op 15 augustus in het oefenduel met Uruguay. In de WK-kwalificatiepoule zijn de Fransen ingedeeld bij EK-winnaar Spanje, Wit-Rusland, Georgië en Finland. Deschamps speelde zelf 103 interlands.