Ravage op A28 door botsing op pijlwagen

De A28 van Zwolle richting Utrecht is bij knooppunt Hoevelaken lange tijd dicht geweest doordat een vrachtwagen op een pijlwagen is gebotst. De ANWB spreekt van een ravage.

Bij het ongeluk zijn een medewerker van Rijkswaterstaat en de twee inzittenden van de achterste vrachtwagen gewond geraakt. Hun verwondingen vallen mee, zei een politiewoordvoerder op Radio 1. Het verkeer wordt over de parallelrijbaan geleid.

Rond 04.30 uur botste de vrachtwagen op de pijlwagen, een truck met achterop een lichtgevende pijl die aangeeft dat van rijstrook moet worden gewisseld. Ondanks dat de snelweg dicht moest, viel de drukte op de A28 na het ongeluk mee. Toen de weg rond 11.00 uur openging, stond er nog vier kilometer file op de snelweg.

Omrijders zorgden op de A27 wel voor veel vertraging. Daar stond op het hoogtepunt ruim twintig kilometer file. Ook op de A50 stonden veel omrijders vast. Door de afsluiting is het lastig Utrecht vanuit het noorden of het oosten te bereiken. Hoelang de afsluiting nog duurt, is onduidelijk.

De A2 is de hele woensdagnacht bij het Gelderse Kerkdriel in beide richtingen afgesloten geweest doordat een vrachtwagen met gasflessen was gekanteld. De brandweer wist niet zeker of er gasflessen waren lekgeslagen en liet alle flessen leeglopen voordat de vrachtwagen werd geborgen. De snelweg was even voor 07.00 uur weer helemaal open.