Torres: "Spelen voor Spanje is een prijs"

Spanje-aanvaller Fernando Torres erkent dat hij geen goed seizoen achter de rug heeft en beseft dat het daarom een grote eer is dat hij toch deel uitmaakt van de Spaanse selectie.

Torres liep het EK echter bijna mis. "Vicente del Bosque belde me toen bekend werd dat ik niet bij de selectie voor het vriendschappelijke duel met Venezuela zat. Ik begreep dat volledig, ik was op dat moment mijn plezier in het spel kwijt", aldus de aanvaller tegenover Sky Sports.

"Ik was niet langer een voorbeeld voor jongere spelers, ik had bij Atlético Madrid juist geleerd om dat wel te doen. Deel uitmaken van de selectie van Spanje was ook een gewoonte geworden, nu voelt het echt weer aan als een prijs", zo vervolgt Torres, die ook tevreden is over zijn optreden tegen Ierland.

"Ik was tevreden over mijn persoonlijke optreden en ik ben heel blij dat ik heb gescoord. Toch ben ik vooral blij dat we als ploeg gewonnen hebben. We hebben nu veel vertrouwen, want we voelen ons sterker dan ooit. We moeten op deze manier doorgaan."