[Euro 2012] Uitslagen groep A

Vanavond werd in groep A de tweede speelronde afgewerkt. Griekenland begon om 18:00 uur aan de wedstrijd tegen Tsjechië, waarna om 20:45 uur de wedstrijd tussen Polen en Rusland van start ging. Hieronder vind je een overzicht van vandaag.

Bliksemstart Tsjechië levert drie punten op

Tsjechië heeft zijn tweede groepswedstrijd op het EK voetbal met 2-1 van Griekenland gewonnen. De twee Tsjechische goals stonden zes minuten na aanvang van de wedstrijd al op het scorebord.

In de derde minuut nam Petr Jirácek de bal goed aan, verraste verdediger Holebas en liet doelman Chalkias kansloos. Nog eens drie minuten later was het opnieuw raak. Gebre Selassie gaf de bal mooi voor en Pilar werkte de bal met zijn knie in het doel al had hij wel wat hulp van wederom een falende Griekse verdediging. Griekenland kwam er alleen via Salpingidis aan te pas. Hij trof zelfs doel, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Griekenland begon een stuk sterker aan de tweede helft. In de 52e minuut kwamen de Grieken dan ook terug tot 1-2. Gekas kon de bal binnenschieten na een blunder van doelman Cech, die met een ploeggenoot in botsing kwam. Hier zou het uiteindelijk bij blijven. Al had dat meer te maken met het slordige spel van beide landen.

Lees hier het gehele verslag nog eens na.

Polen pakt opnieuw een punt

Polen heeft ook in zijn tweede groepswedstrijd de punten moeten delen. In de wedstrijd tegen Rusland, dat het eerste duel tegen Tsjechië met 4-1 won, werd het uiteindelijk 1-1.

Polen zorgde in het eerste half uur voor het meeste gevaar. Boenisch en Obraniak kregen de beste kansen, maar keeper Malafeev wist zijn land voor een achterstand te behoeden. In het vervolg leken de Polen op voorsprong te komen, maar de treffer van Polanski ewrd wegens buitenspel afgekeurd.

Vlak voor rust kwamen de Russen na kansen van Kerzhakov en Dzagoev op voorsprong. De laatstgenoemde speler liet namelijk zijn derde treffer van dit EK voetbal aantekenen. Na de thee kwam Polen sterk uit de kleedkamer en kreeg direct goede mogelijkheden. Malafeev hield zijn land echter weer op de been. Toch boog de sluitpost uiteindelijk voor Blaszczykowski, die verwoestend uithaalde.

In de slotfase was Rusland nog dichtbij de zege, maar Polanski zag zijn poging gekeerd worden. Polen probeerde in de slotfase nog wel op zoek te gaan naar doelpunten, maar ook zij wisten nauwelijks voor gevaar te zorgen.