Haase mag naar Olympische Spelen

Tennisser Robin Haase heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen. De Nederlander moest voor 11 juni bij de beste 59 spelers op de wereldranglijst staan en voldeed met een veertigste stek ruimschoots aan deze kwalificatie-eis.

Haase gaf vanavond een reactie. "Het was al officieus bekend. Door mijn kwartfinaleplaats eind april in Monaco wist ik al dat ik aan de eis zou voldoen. Maar nu is het dus helemaal zeker. Het wordt een geweldige ervaring, maar ik ben er nu nog niet mee bezig. Ik heb eerst nog vijf andere toernooien op mijn programma staan. Daar focus ik me volledig op."

Hij hoopt samen met Jean-Julien Rojer ook in het dubbelspel uit te mogen komen. "Dat zou ook heel speciaal zijn, zeker voor hem. Ik kan nog wel mee tot Rio de Janeiro en later, maar voor Jean is het waarschijnlijk zijn enige kans om aan de Olympische Spelen te kunnen deelnemen. Ik verwacht binnen een week ook daarover wel duidelijkheid."

Bij de vrouwen zit Michaëlla Krajicek voorlopig in de wachtkamer. De Nederlandse kwalificeerde zich niet rechtstreeks voor Londen en wil via een wildcard alsnog deel gaan nemen aan de Spelen.

Haase mag naar de Olympische Spelen (Foto: Pro Shots)