Tahiti naar Confederations Cup

Tahiti komt volgend jaar namens Oceanië uit op de Confederations Cup. In de finale van het Oceanisch voetbalkampioenschap won het team met 1-0 van Nieuw-Caledonië. Nieuw-Zeeland werd derde door in de wedstrijd om plek drie de Solomon Eilanden met 4-3 te verslaan. In de halve finale verloor Nieuw-Zeeland nog van Nieuw-Caledonië.

Het enige doelpunt in de finale werd in de elfde minuut gescoord door Steevy Chong-Hue. Het is voor de eerste keer dat Nieuw-Zeeland of Australië het toernooi niet weet te winnen. Australië deed niet mee omdat die sinds 2006 horen bij de Aziatische voetbalbond.

Tijdens de confederations cup strijden de continentale kampioenen plus de wereldkampioen en het land wat het WK mag organiseren tegen elkaar. Zes van de acht landen zijn al bekend. Dit zijn: Japan, Mexico, Tahiti, Uruguay, Spanje en Brazilië. Hierbij voegt zich nog de Europees kampioen en de kampioen van Afrika van 2013. Als Spanje zijn Europese titel weet te prolongeren dan gaat de verliezend finalist van het Europees kampioenschap volgend jaar naar Brazilië om deel te nemen aan de confederations cup.