N. de Jong nog één keer om de tafel met City

Nigel de Jong zal na het EK voor de laatste keer met Manchester City in gesprek gaan over een eventuele contractverlenging. Het huidige contract van De Jong loopt af in de zomer van 2013. Goal.com weet dat de steenrijke Engelse club nog een laatste poging gaat wagen om de middenvelder voor nog vier seizoenen te kunnen vastleggen.

Mocht De Jong instemmen met het voorstel, dan ziet de Oranje-international wekelijks ruim 117.000 euro worden bijgeschreven op zijn rekening. Momenteel heeft De Jong een weeksalaris van ongeveer 86.000 euro. Een jaar geleden probeerde City de middenvelder al te verleiden tot een contractverlenging, maar die onderhandelingen leverden toen niks op. Mocht De Jong het nieuwe voorstel weigeren, dan is City bereid om de voormalig Ajacied te verkopen. QPR, Arsenal en Internazionale zouden de ontwikkelingen rondom De Jong met argusogen volgen.

De Jong was jarenlang een vaste kracht in het team van trainer Roberto Mancini, maar daar kwam afgelopen seizoen verandering in. De Italiaanse oefenmeester koos vaak voor Gareth Barry, waardoor De Jong het regelmatig met slechts een invalbeurt moest doen.