Lampard: "Chelsea kan Engeland motiveren"

Middenvelder Frank Lampard hoopt dat de onlangs behaalde Champions League-winst van Chelsea een motivatie voor Engeland kan zijn op het aankomende EK.

Hoewel de Champions League-finale alweer bijna twee weken geleden gespeeld werd, geniet Lampard nog altijd na. "Het was alweer zo lang geleden voor ons persoonlijk en voor Chelsea om die prijs te winnen. Daarom was het heel speciaal. Het is iets wat de mensen tot hun mooiste herinneringen zullen rekenen", aldus de middenvelder tegen diverse Engelse media.

"Ik hoop dat dat succes een geweldige motivatie kan zijn voor Engeland", vervolgt Lampard. "Er zijn andere mensen die de Champions League al eerder hebben gewonnen, maar er zijn ook spelers die een heel goed seizoen gedraaid hebben en in topvorm hier komen. We moeten proberen al die positieve dingen bij elkaar te brengen."

Lampard gelooft dat Engeland wat neer kan zetten op het EK. "We moeten erin geloven dat we overal kunnen eindigen. Daar komen we hier voor. Elk land die aan het toernooi meedoet zal hetzelfde zeggen. Er is vertrouwen in het elftal." De middenvelder haakte overigens later op de dag af met een blessure. Hoe lang Lampard eruit ligt is nog niet bekend.