'Van den Brom alsnog naar Anderlecht'

John van den Brom wordt zeer waarschijnlijk toch de nieuwe trainer van Anderlecht. Verschillende bronnen rondom de Belgische topclub hebben dit laten weten. De verwachting is dat de trainer morgen wordt gepresenteerd.

Vorige week liet Vitesse nog weten dat Van den Brom gewoon in Arnhem zou blijven, maar de voetbalwereld bewijst opnieuw dat alles mogelijk is. "John is de juiste man voor Vitesse", liet eigenaar Merab Jordania destijds weten.

Toch lijkt Jordania zijn woord niet te houden. Een aantal weken geleden bereikte hij namelijk al een akkoord met Anderlecht voor de overgang van Van den Brom. Het vertrek van Van den Brom zou Vitesse een bedrag van 400.000 euro opleveren.

Vitesse lijkt zijn opvolger ook al te hebben gevonden. Bij een vertrek van Van den Brom zou Fred Rutten, die het einde van het afgelopen seizoen bij PSV niet haalde, naar het Gelredome gehaald kunnen worden.

Van den Brom zou daarmee de vierde Nederlandse trainer in Belgische dienst kunnen worden. Eerder vandaag maakte Standard Luik al bekend dat Ron Jans de nieuwe trainer wordt. Daarnaast staat Mario Been nog altijd bij Racing Genk aan het roer en verdient Adri Koster zijn boterham bij Beerschot AC.


John van den Brom viert het behalen van Europees voetbal (Foto: Pro Shots)