[RG] Haase maakt gehakt van Dodig

Robin Haase heeft zijn eerste partij op Roland Garros kinderlijk eenvoudig gewonnen. Onze landgenoot gunde zijn Kroatische opponent Ivan Dodig slechts vijf games; 6-2, 6-2 en 6-1.

In de eerste set wist Haase zijn Kroatische opponent bij een stand van 1-1 te breken. Dit lukte hem ook bij een stand van 4-2. Uiteindelijk won de Nederlander de eerste set met 6-2 van Dodig. In de derde game van de tweede set kreeg Haase opnieuw vijf breakkansen, maar Dodig wist zich telkens veilig te spelen.

Bij een stand van 2-2 kreeg onze landgenoot opnieuw breakkansen en ditmaal sloeg hij wel toe. Haase weet vervolgens Dodig bij een stand van 4-2 opnieuw te breaken en pakte vervolgens ook de tweede set met 6-2. In de derde set was Haase niet meer te stoppen en liep rap uit naar een 4-0 voorsprong.

Dodig wist nog 4-1 te maken, maar wist vervolgens niet te voorkomen dat Haase hem bij een stand van 5-1 opnieuw brak. Haase won daardoor de derde set met 6-1 en besliste daarmee definitief het duel. Onze landgenoot treft in de volgende ronde de winnaar van de partij tussen de Amerikaan James Blake en de Rus Mikhail Youzhny. Hij is als 27e geplaatst op Roland Garros.