Zeefuik: "Ik kreeg zeer goed gevoel bij Groningen"

Género Zeefuik is sinds een week officieel speler van FC Groningen. De voormalig aanvaller van PSV tekende in Groningen een contract voor de duur van vier jaar.

Zeefuik liet op de officiële website van zijn nieuwe werkgever weten dat hij al wist van de interesse. Daaruit zou ook blijken dat FC Groningen de aanvaller graag wilde hebben. "Ik kreeg een zeer goed gevoel bij FC Groningen waardoor de keuze duidelijk was. Er hebben enkele grote namen in de spits gelopen en FC Groningen is een club waar ik me verder kan ontwikkelen."

In het afgelopen seizoen speelde Zeefuik op huurbasis voor N.E.C. Nijmegen, maar stond eigenlijk onder contract bij PSV. Volgens hem is de weg van de Nijmeegse formatie naar FC Groningen een stap omhoog. Daarnaast komt hij bij de Groningers Leandro Bacuna, collega in Jong Oranje, tegen. "Ik heb met Leandro Bacuna gesproken en ik heb ook nog contact gehad met Virgil van Dijk. Zij hebben gezegd dat ik het direct moest doen en ook uit die gesprekken kreeg ik een goed gevoel."