Groenendijk: "Dit doet natuurlijk wel pijn"

FC Den Bosch kreeg het zondagmiddag net niet voor elkaar om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Trainer Alfons Groenendijk treurt. Over twee wedstrijden moest Den Bosch het in de finale van de play-offs uiteindelijk afleggen tegen Willem II.

De ploeg speelde thuis doelpuntloos gelijk, maar verloor vanmiddag in Tilburg met 2-1. Groenendijk beaamt dat het mislopen van promotie hem niet onberoerd laat. "En Willem II was ook de wat betere ploeg. Maar dit natuurlijk wel pijn, erg teleurstellend."

"Ik denk dat we vandaag en in de aanloop naar de wedstrijd iets teveel tegenslagen te verwerken hebben gekregen", vertelt de oefenmeester tegenover de diverse aanwezige media. "De rode kaart van Ralf Seuntjes bleek uiteindelijk het breekpunt. We waren dichtbij, maar dat telt niet."

Hoewel Den Bosch ver is gekomen in de play-offs rest de ploeg niets anders dan nog een jaar uitkomen in de Jupiler League. Wellicht heeft dat gevolgen voor de toekomst van Groenendijk. "Daar ga ik me de komende weken pas mee bezighouden", zo luidt het commentaar van de keuzeheer.