Müller: "Beste team wint niet altijd de cup"

Thomas Müller leek gisteravond voor de winnende treffer in de Champions League-finale te zorgen, maar uiteindelijk verloor Bayern München alsnog na strafschoppen van Chelsea.

De middenvelder is net als zijn ploeggenoten ontgoocheld. Müller vond dat Bayern de betere ploeg was geweest, maar uiteindelijk moesten de Duitsers het afleggen op strafschoppen. "Dat is voetbal. We hebben het in het verleden ook wel eens gezien. Niet altijd het beste team wint de cup", zo luidt de reactie van de international na afloop tegenover Sky.

Müller opende de score na 83 minuten en daarmee leek Bayern af te stevenen op winst. Twee minuten voor tijd zorgde Didier Drogba namens Chelsea alsnog voor de gelijkmaker. "Wanneer je vlak voor het einde voor je eigen fans de score opent en je ziet Chelsea uiteindelijk die beker omhoog houden, dan zie je dat er veel is gebeurd. Voetbal is echter niet alles in het leven."

Extra zuur voor Bayern is dat Arjen Robben in de eerste helft van de verlenging een strafschop miste. Omdat er in het restant van het duel niet meer werd gescoord kwam het op strafschoppen aan. Chelsea bleek daarin uiteindelijk het sterkste (4-3).