Nissan verkocht nog nooit zo veel auto's

Nissan heeft in het afgelopen boekjaar nog nooit zo veel auto's weten te verkopen. De maker van onder meer de elektrische auto Leaf verkocht in de twaalf maanden eindigend op 31 maart 4,9 miljoen auto's, een stijging van bijna zestien procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de Japanse autofabrikant vrijdag bekend.

Hiermee presteerde Nissan beter dan de gehele auto-industrie, waar 4,2 procent meer auto's werden verkocht. De autofabrikant heeft zijn voorraden snel weten te herstellen van de productiestop door de tsunami in Japan in maart vorig jaar. Nissan heeft nu een marktaandeel van 6,4 procent.

De winst van Nissan over het boekjaar kwam zeven procent hoger uit op 341 miljard yen (3,13 miljard euro). De omzet van Nissan kwam uit op 9,4 biljoen yen (86,32 miljard euro), een stijging van 7,2 procent.

Voor het lopende boekjaar verwacht Nissan opnieuw meer auto's te verkopen. De fabrikant gaat uit van 5,35 miljoen auto's, wat een stijging zou betekenen van meer dan tien procent. Winst komt naar verwachting uit op vierhonderd miljard yen, omzet op 10,3 biljoen.


Nissan verkocht nog nooit zo veel auto's (Foto: Novum)