Disney wil Muppets-vervolg in 2013

Na he succes van The Muppets, die bij ons nog in de Nederlandse versie draait maar in de VS al uit is op DVD en blu-ray, hoefden de bazen bij Disney niet lang te twijfelen voordat ze de opdracht gaven voor een vervolg. Dit vervolg zou, zo werd deze week bekend, zomer volgend jaar al moeten verschijnen.

Volgens scenarist Nicholas Stoller wil Disney dat de film een 'caper' wordt, een kraakfilm zoals de tweede Muppets-film, The Great Muppet Caper, ook was. "Ze willen 'm zo snel mogelijk, wat goed is. Ik weet niet precies wanneer ze 'm uit willen brengen. Volgens mij was het iets van volgende zomer, maar ik weet niet of het realistisch is een film dan al klaar te willen hebben. Maar dat ze het zo snel al willen is geweldig. Dat motiveert het schrijven enorm," aldus Stoller tegen filmsite Collider, die al aan het scenario bezig is, samen met Muppets-regisseur James Bobin.

Naast een cameo voor Jason Segel, die de laatste Muppets-film met Stoller schreef en de rol van Gary speelde, zal de film ook nieuwe Muppets krijgen. Volgens Stoller is dit vervolg te vergelijken met hoe The Great Muppet Caper en Muppets Take Manhattan een vervolg waren op The Muppet Movie.