FOK!filmtips van de dag: The Reader

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Op Tweede Paasdag zijn er meerdere films die de moeite van het bekijken waard zijn. Voor de piepjonge FOK!kers onder ons is er om te beginnen een sprookjesverfilming. Rumpelstilzchen, naar een sprookje van Grimm,  is een Oostenrijkse film uit 2007. Het gaat over een arme molenaar met een bloedmooie dochter. In gesprek met de koning beweert hij dat zijn dochter stro in goud kan spinnen. De koning besluit hierop om haar op de proef te stellen. De film is om 10.10 te zien op Nederland 3.

Om 20:30 is The Curious Case of Benjamin Button op televisie te zien. Niet heel lang geleden is deze film ook al eens aangestipt tijdens de FOK!filmtip. De film vertelt het verhaal van Benjamin Button (een rol van Brad Pitt) die als vijftiger verliefd wordt op een vrouw van 20 jaar jonger. Button heeft een bijzondere eigenschap: hij wordt elk jaar jonger in plaats van ouder. Wat voor toekomst staat hen dan te wachten? De film is te zien op SBS 6.

De FOK!filmtip van de dag is vandaag voor de sterke film The Reader. Het wordt om 22:15 uitgezonden op Nederland 2. De cast is ook goed met onder andere Ralph Fiennes, Kate Winslet en David Kross. De film gaat over Michael Berg, een Duitse scholier die tramconductrice Hanna ontmoet. Hanna is tweemaal zo oud als Michael maar hij raakt desondanks helemaal geobsedeerd door haar. Ze geven zich volledig over aan de liefde en later leest hij haar het ene na het andere literaire werk voor. Op een dag is Hanna plotseling verdwenen. Michael gaat naar haar opzoek en komt zo achter een ontstellend geheim uit haar verleden.

Voor de nachtbrakers is er tenslotte nog een aardige film op BBC 2. La faute à Fidel wordt om 02:30 uitgezonden. Deze film speelt zich af in 1970 en gaat over de 9-jarige Anna. Ze pendelt tussen Bordeaux en Parijs, tussen (groot)ouders en school. Het lijkt een rustig leventje, maar Anna heeft een oom die in Spanje woont en Franco bevecht. Als haar oom opgepakt wordt en gedood is dit het begin van vele gebeurtenissen. Aardige film vanuit het perspectief van een kind.