Piloot ontdekt slang tijdens vlucht

Een Australische piloot heeft de schrik van zijn leven gekregen toen hij tijdens een vlucht een slang achter zijn dashboard zag. Braden Blennerhassett (26) zag zich gedwongen rechtsomkeert te maken en zo snel mogelijk te landen.

De slang stak zijn kop meermalen boven het dashboard uit en kronkelde vervolgens tussen de voeten van Blennerhassett, die niet zeker wist of de slang giftig was of niet. Zijn hart ging te keer toen hij zijn vrachtvliegtuig terug naar de noordelijke stad Darwin stuurde, aldus de piloot.

Blennerhassett was alleen in het toestel en net vertrokken vanaf het vliegveld van Darwin richting de Australische Outback om goederen af te leveren toen hij de slang zag. Zijn baas Geoff Hunt omschrijft Blennerhassett als een 'koel type' die over de radio zei: "Ik moet terug naar Darwin, Ik heb een slang aan boord." Maar Blennerhassett gaf tegenover lokale media toe dat hij zat te trillen en dat zijn bloeddruk en hartslag 'iets aan de hoge kant waren'. "Toen ik bezig was met de landing kroop het dier over mijn been, wat behoorlijk eng was", zei hij.

De slang was donderdag nog niet gevonden, zelfs een val met een muis kon het dier niet lokken. Hunt kan zich niet herinneren dat eerder een slang werd ontdekt tijdens een vlucht, wel weet hij dat weleens een levend kuiken en een jonge krokodil zijn aangetroffen.