Eindelijk weer Nintendo DS-spel in verkooptoptien

Het is de eerste keer in vijftien weken dat een spel voor de Nintendo DS in de verkooptoptien van marktonderzoeksbureau GfK staat. Het is het Japanse rollenspel Inazuma Eleven 2 dat aanslaat. Inazuma Eleven 2: Blizzard en Firestorm staan zesde en tiende in de verkooptoptien van week twaalf.

Het rollenspel, dat draait om de successen van een voetbalteam, is het tweede spel in de reeks die ook in Nederland verschijnt. De serie is al populair in Japan. Het eerste spel verscheen begin vorig jaar in Nederland, maar heeft commercieel weinig indruk gemaakt.

Het succes van de twee rollenspellen voor de Nintendo DS is opmerkelijk. Hoewel veel gamers de spelcomputer thuis hebben liggen, wordt de verkoop van spellen dwars gezeten door het downloaden van illegale software. Bovendien heeft Nintendo met de Nintendo 3DS al een opvolger in de winkel liggen.

Ondertussen staat het voetbalspel FIFA Street voor PlayStation 3 nog altijd voor de tweede week op de eerste plaats. Het gezelschapsspel Mario Party 9 voor Wii staat tweede, gevolgd door de Xbox 360-versie van FIFA Street. Met zes plaatsen daling naar de negende plek is Mass Effect 3 de grootste daler van week twaalf.

De verkooptoptien van week twaalf:
01. FIFA Street (PlayStation 3)
02. Mario Party 9 (Nintendo Wii)
03. FIFA Street (Xbox 360)
04. Just Dance 3 (Nintendo Wii)
05. FIFA 12 (PlayStation 3)
06. Inazuma Eleven 2: Blizzard (Nintendo DS)
07. SSX (PlayStation 3)
08. De Sims 3: Showtime (pc)
09. Mass Effect 3 (Xbox 360)
10. Inazuma Eleven 2: Firestorm (Nintendo DS)


Eindelijk weer Nintendo DS-spel in verkooptoptien (Foto: Novum)