Famke Janssen in horrorserie van Roth

Famke Janssen gaat volgend jaar in een nieuwe televisieserie spelen. In de horrorserie, die gebaseerd is op het boek Hemlock Grove, speelt de actrice de rol van Olivia, een gevaarlijke en manipulatieve dame. Dat schrijft het Britse filmtijdschrift Empire.

Hemlock Grove speelt zich af in een kleine stad waar het lichaam van een jong meisje wordt gevonden. Roman, die wordt gespeeld door acteur Bill Skarsgård, zoekt samen met een andere jongen naar de moordenaar. De serie wordt geregisseerd door Eli Roth, die eerder verantwoordelijk was voor onder meer Cabin Fever en de eerste twee delen van Hostel.

Roth werkt samen met de schrijver van het boek Hemlock Grove, Brian McGreevy. "Ik vond het boek echt fantastisch. Het is slim, donker en heel eng", zegt Roth. De serie is vanaf volgend jaar te zien in onder meer de Verenigde Staten en Canada via het internetkanaal Netflix.

Het is niet de eerste keer dat de Nederlandse Famke Janssen in een Amerikaanse televisieserie speelt. Zo speelde ze eerder in de serie Nip/Tuck. Ook was de actrice te zien in films als X-Men en Taken.


Famke Janssen in nieuwe horrorserie (Foto: Novum)