FOK!-weekoverzicht week 12

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, schokkende, humoristische of opmerkelijkste nieuwtjes van die afgelopen week. Heb je suggesties aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

De zondag begon met een semi-incestueze relatie. Bobbi Kristina maakte bekend dat ze met haar 'broer' verloofd is. In Tunesië werd door demonstranten geëist dat de sharia ingevoerd wordt. Ook in eigen land was er beroering; in Rotterdam zamelen kerken voedsel in omdat de voedselbankpakketten 'te karig' zouden zijn. Wat ook voor opschudding zorgde was dat Peter la S. 1,4 miljoen euro schadevergoeding van de Nederlandse justitie zou krijgen. Tot slot werd bekend dat Jorge Zorreguieta niet vervolgd zal worden voor zijn oorlogsmisdaden.  

maandagOp maandag gunden veel FOK!kers Volkert van der G. wel een tweede kans, maar zou zijn straf veel te kort zijn. Verder zal Beatrix voortaan geen rol meer spelen bij de formatie van een nieuw parlement. Het meest schokkende nieuws van deze dag was de leeftijd van het jongste slachtoffer van Robert van M. Ook opvallend was dat Apple met een plan voor het kasoverschot kwam, terwijl op dezelfde dag bekend werd dat ze klanten onnodige garantie aansmeren. 

dinsdagDinsdag was de dag waarop de lente officieel begon. Deze dag stond vooral in het teken van Hero Brinkman die de Tweede Kamerfractie van de PVV verliet. Hij gaf aan, ondanks zijn onenigheid met Wilders, het kabinet te blijven steunen. Politici komen en gaan, maar de Britse vorstin Elizabeth verklaarde in een toespraak ter ere van haar 60-jarig regeringsjubileum dat ze het land de komende jaren nog wil blijven leiden. Waar wel een einde aan komt, is het opwekken van kernenergie in Zwitserland. Exploitant BKW Energie gaf aan dat in 2022 het doek valt voor de Mühlebergcentrale, een van de oudste kerncentrales in Europa. Tot slot werd op deze eerste lentedag bekend dat de verspreider van de naaktfoto's van Manon Thomas niet gestraft wordt voor zijn daden.

woensdagOp woensdag bleek dat Beatrix definitief geen zin heeft om de pers te woord te staan na haar bezoek aan Luxemburg. Ze wilde daarmee voorkomen dat haar naar de gezondheid van Friso gevraagd werd. Een man uit Geleen wilde voorkomen dat hij aan Duitsland zou worden uitgeleverd en verstopte zich daarom in zijn koelkast. Het kabinet wil gaan bekijken hoe scheefhuurders kunnen worden aangepakt. John van den Heuvel heeft laten weten te werken aan een nieuw programma, waarin hij ontvoerde kinderen terug gaat halen naar Nederland. Tot slot kwam de mededeling dat de verschillende PVV-fracties als één man achter Geert Wilders staan. Alleen Noord-Holland twijfelt nog of ze loyaal aan Wilders moet zijn, of dat ze Hero Brinkman zal steunen. 

DonderdagDonderdag is de geschiedenis ingegaan als de dag dat de NS weer eens faalde. Door een grote sein- en wisselstoring lag een groot gedeelte van het treinverkeer plat. Onze zuiderburen vinden de openbare omroep VRT te saai en willen dat er meer humor uitgezonden gaat worden. Dat je je werkgever niet ongestraft kunt beledigen, zelfs niet op Facebook, blijkt wel uit de rechtszaak waarin een ontslag goedgekeurd werd door de rechter. Er ontstond deze dag ook een flinke discussie over de communicatie tussen de overheid en burgers. Leers wil af van de 'Turkse rijlessen' in Nederland. Tot slot werden er vandaag bij het appartement in Toulouse, waar een schutter die meerdere mensen doodde op een Joodse school zich verschanst had, drie explosies gehoord. 

vrijdag Op vrijdag bleek dat de 'schutter van Toulose', Mareh, door twintig kogels om het leven kwam. Heleen van Royen weten dat ze voor onbepaalde tijd op vakantie gaat. Om te zorgen dat haar fans haar niet vergeten, zette ze op Twitter een zeer pikante foto neer. FOK!ker j.vandermark, student sociologie, wist met 'twee welgemikte tikjes op de lever' een dief over te halen om zijn tv weer aan te sluiten. In Breda werd de eerste arrestant in een zogenaamde GHB-cel geplaatst waar hij onder 24-uurs cameratoezicht zijn verslaving kan gaan afbouwen. Tot slot leek een 14-jarige scholier geen zin te hebben om naar school te gaan. Hij besloot een valse bommelding te doen. In plaats van op school te zitten, mocht hij een poosje in de cel zitten. 

zaterdagOok de zaterdag staat bol van het opmerkelijke nieuws. Zo moest het CDA haar webshop op zwart zetten omdat er een fout in het betaalsysteem zat. De nieuwe leider van de PvdA is vroeger, toen hij nog activist voor Greenpeace was, tien keer aangehouden volgens eigen zeggen. Verder was een bejaarde vrouw zo dom om gas te geven in plaats van te remmen toen ze haar auto in de verkeerde versnelling had staan. In Amsterdam moesten de occupy´ers het veld ruimen. Ze mochten nog wel een informatietent laten staan. Als hoogtepunt van de dag lag er vlakbij de Zeelandhallen een ontsnapte olifant in het water.