OM seponeert meineedaangifte Wilders

Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks wordt niet vervolgd voor meineed. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft eind januari beslist de zaak te seponeren, bevestigt een woordvoerder een bericht van de NOS. Tegen Hendriks was aangifte gedaan door PVV-leider Geert Wilders.

Hendriks heeft volgens Wilders gelogen over een etentje bij hem thuis dat centraal kwam te staan in het proces tegen de PVV-leider. Het OM stelt echter dat niet is gebleken dat Hendriks verschillende verklaringen heeft afgelegd.

De rechters in de zaak-Wilders oordeelden vorig jaar al na gelijkluidende beschuldigingen van Wilders' advocaat Bram Moszkowicz tijdens de behandeling van de zaak dat geen sprake was van liegen. Wilders besloot daarop aangifte te doen.

De arabist Hans Jansen, getuige-deskundige in het proces tegen Wilders, was bij het etentje te gast. Bij die gelegenheid zou een andere aanwezige, raadsheer Tom Schalken, hebben geprobeerd Jansen te beïnvloeden. Schalken was medeverantwoordelijk voor het bevel om Wilders te vervolgen voor het aanzetten tot haat en discriminatie.


OM seponeert meineedaangifte Wilders (Foto: Novum)