Djokovic verliest van Isner in halve finale

Novak Djokovic is zaterdag in de halve finale van het masterstoernooi in Indian Wells uitgeschakeld. De Servische nummer één van de wereld ging met 6-7 (7), 6-3 en 6-7 (5) onderuit tegen John Isner (11). De Amerikaan wacht zondag een treffen met de winnaar van de partij tussen Rafael Nadal en Roger Federer.

Voor Djokovic leek de partij volgens plan te verlopen. Hij sloeg in de derde game toe, maar verspeelde zijn voordeel bij 5-4. Na een uur spelen legde Isner in de tiebreak beslag op de eerste set. In het tweede bedrijf kwam Djokovic weer op gelijke hoogte door bij 4-3 zijn vierde breekpunt te benutten.

De 26-jarige Isner kon in de zevende game van de derde set voorkomen dat Djokovic toesloeg en kreeg vijf games later zijn eerste wedstrijdpunt. De titelverdediger weigerde echter te capituleren, waardoor een nieuwe tiebreak uitkomst moest bieden. Daarin haalde Isner met zijn twintigste ace de zege binnen.

Isner, die maandag zijn debuut maakt in de top tien van de wereldranglijst, kan zich op maken voor zijn eerste finale op een masterstoernooi. Hij staat later op zaterdag ook in de eindstrijd in het dubbelspel.


Djokovic verliest van Isner in halve finale (Foto: Novum)