Counter-Strike brengt gamers niet samen

Gamers met een Xbox 360 kunnen het schietspel Counter-Strike: Global Offensive niet tegen vrienden met een pc of PlayStation 3 spelen. Gamestudio Valve ziet af van zijn ambitieuze idee gamers samen te brengen omdat het vooral de pc-versie met grote regelmaat wil uitbreiden. Dat heeft topman Chet Faliszek van Valve aangegeven tegenover gameweblog Joystiq.

Tijdens een interne testfase moest het spel met regelmaat worden aangepast, op alle drie de platforms. Als het spel op de markt is, moeten Microsoft en Sony voor elke update goedkeuring geven. Dat zou te veel tijd kosten. "We moeten regelmatig updaten. Wellicht dat we er in de toekomst nog iets mee gaan doen, maar het is niet iets dat in de planning staat", zei Faliszek over de connectie tussen de spelcomputers.

In sommige pc-spellen is het mogelijk om tegen gamers met een Xbox 360 te spelen, maar dit bleek niet erg populair. Van het schietspel Shadowrun, dat in 2007 speciaal voor de verbinding tussen pc en Xbox 360 werd gemaakt, zijn wereldwijd nog geen half miljoen exemplaren verkocht.

Counter-Strike: Global Offensive wordt gemaakt voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3.


Counter-Strike brengt gamers niet samen (Foto: Novum)