Nieuwe details Medal of Honor: Warfighter

Via OXM US zijn er enkele nieuwe details bekendgemaakt over Medal of Honor: Warfighter. Zo zal de game weer draaien om 'Tier 1 Operators' en zullen we bekende gezichten uit het eerste deel zien.

Zo zullen Preacher, Voodoo en Mother weer terugkeren en zullen we onder andere lokaties zoals de overstroomde stad Isabela in de Filipijnen bezoeken. Het verhaal van het spel zal geïnspireerd zijn door echte gebeurtenissen van de 'Tier 1 Operators' die in hun vrije tijd de verhalen hebben geschreven.

De game zal volledig op de Frostbite 2.0-engine draaien en zal meer grafische opties met zich meebrengen, zoals slingerende kroonluchters en papier dat van bureaus afvliegt als er dichtbij geschoten wordt. De game zal de spelers meer keuzes geven hoe ze bepaalde dingen willen doen. Als voorbeeld wordt genoemd hoe je een gebouw kan binnenvallen: ga je voor C4, een flashbang of een simpele trap tegen de voordeur om binnen te komen?

De single- en multiplayergedeelte van de game wordt ontwikkeld door Danger Close. In de game zullen verschillende speciale eenheden voorkomen zoals de SAS (Engeland), SASR (Australië), KSK (Duitsland) en Grom (Polen). De game zal een soort 'Hardcore'-mode krijgen waar één raak schot al dodelijk kan zijn en we kunnen ook een vorm van co-op verwachten.

De game moet in oktober uit gaan komen.