Uitslagen Eredivisie speelronde 22

Dit weekend werd in de Eredivisie de 22e speelronde afgewerkt. sc Heerenveen, FC Twente en Ajax kwamen als grote winnaars uit het weekend na nederlagen van PSV en AZ en het gelijke spel van Feyenoord.

Feyenoord heeft thuis kostbare punten gemorst tegen RKC Waalwijk. Spits Guidetti was weer de veelbesproken man van de avond. Hij brak de ban door een dubieus verkregen penalty binnen te schieten.

Bij het juichen trok de Zweed echter zijn shirt uit en kreeg zijn tweede gele en dus ook rode kaart. RKC rook bloed en wist in de slotfase via Braber de gelijkmaker te maken.

PSV heeft op zondag een zware nederlaag geleden bij FC Groningen. De Eindhovenaren werden op een 3-0 nederlaag getrakteerd door de Groningers, waar Suk met twee goals de gevierde man was.

PSV was de hele wedstrijd de mindere en stond vlak na rust al 2-0 achter door goals van Suk en Tadic. Na de rode kaart van Manolev (twee keer geel) was het gedaan in de Euroborg, al zorgde Suk nog voor een mooi slotakkoord door een boogbal vanaf 40 meter erin te schieten.

VVV-Venlo heeft voor het eerst sinds november 2010 weer eens een uitwedstrijd weten te winnen. In Doetichhem werd mede-degradatiekandidaat De Graafschap met 1-4 geklopt.

De Graafschap was voor rust de betere en kwam met 1-0 voor via Poepon. VVV ging na rust echter fel in de strijd en dat werpte zijn vruchten af. Holla en Yoshida zorgde voor een voorsprong, waarna Nwofor en Berghuis de score verder opvoerden.

Suk was de gevierde man bij FC Groningen. (Foto: Pro Shots)