[WK allround] Kramer en Blokhuijsen treffen elkaar op 5 kilometer

In Moskou is er geloot voor de eerste dag van het WK allround. De Nederlandse favorieten bij de mannen, Sven Kramer en Jan Blokhuijsen, rijden op de 5.000 meter tegen elkaar in de slotrit. Bij de vrouwen zal Ireen Wüst op beide afstanden in de slotrit rijden, waarbij ze op de 3.000 meter moet rijden tegen Martina Sábliková.

Op de 500 meter bij de mannen moet Kramer in de vierde rit rijden tegen Seung-hoon Lee. Ted-Jan Bloemen en Koen Verweij rijden in de zesde, respectievelijk zevende rit, terwijl Blokhuijsen start tegen regerend kampioen Ivan Skobrev. Op de 5.000 meter moet Bloemen in de achtste rit rijden tegen Harvard Bøkko, terwijl Verweij in de één na laatste rit rijdt tegen Skobrev.

Bij de vrouwen moet Linda de Vries op de 500 meter in de zevende rit rijden tegen Claudia Pechstein, terwijl Voorhuis een rit later tegen Sábliková moet. Weer een rit later komt Marrit Leenstra in actie. Op de 3.000 meter moet Voorhuis al in de eerste rit in actie komen, waarna Leenstra volgt in rit zeven. Het voorlaatste paar bestaat uit De Vries en Christine Nesbitt.