Van Ammelrooy houdt van onsympathieke rollen

Willeke van Ammelrooy haalt voldoening uit onsympathieke rollen. De actrice is achteraf blij met de rol van Marie Vrijmoeth, die ze in de jaren tachtig speelde in de film Ciske de Rat. "Uiteindelijk gaf die onsympathieke rol me veel voldoening", vertelt Van Ammelrooy. "Ik moest diep in mezelf zoeken naar aanknopingspunten voor dit karakter."

De 67-jarige actrice was in eerste instantie verontwaardigd toen ze de rol van de gemene moeder van Ciske, gespeeld door Danny de Munk, kreeg aangeboden. "Ik voelde me eerst beledigd dat ze mij vroegen voor de rol van de harteloze moeder", zegt ze in het tijdschrift Flow. "Terwijl Linda van Dijck als de aardige tante werd gecast."

Van Ammelrooy werd voor de rol geïnspireerd door haar oma. "Zij was een eigengereide vrouw die je niet moest proberen iets wijs te maken", vertelt de vrouw van operazanger Marco Bakker. "In haar brutale, platte Amsterdams vond ik de manier van praten die ik nodig had voor die rol."

De actrice haalde ook voldoening uit karakterrollen die ze speelde in films als Antonia en Lijmen/Het Been. "Ik vind het mooi en spannend om hard te werken voor een rol."