De zombies van Zombibi

Op 16 februari verschijnt de film Zombibi in de bioscoop. Om te laten zien hoe het er achter de schermen aan toe ging heeft A-Film vandaag deze exclusieve beelden naar ons verzonden. Zie hier hoe een zombie wordt gemaakt en hoe het er achter de schermen van Zombibi aan toe ging.

Mo en Aziz zijn twee Marokkaanse broers in Amsterdam West. Terwijl Mo op een mooie dag wat aan het zwembad ligt, is Aziz is op zijn vrije dag kantoor. Niet omdat hij zo hard wil werken, maar omdat zijn mooie collegaatje Tess daar is. Als hij echter hoort dat hij door een stomme streek van Mo ontslagen is, gaat hij meteen naar het zwembad om zijn broer een paar goeie klappen te verkopen. Bij het zwembad krijgt Aziz problemen met twee Surinamers, Nolan en Jeffrey, en voor hij het weet worden de vier jongens gearresteerd en voor een nachtje in een cel gestopt.

Die nacht stort er een Russisch ruimteschip neer op Nederlandse bodem. Het draagt een besmettelijk virus met zich mee waardoor mensen in bloeddorstige zombies veranderen. Maar omdat de vier jongens afgesloten zitten in hun cel, raken zij niet besmet. Als Aziz op zijn voicemail een noodkreet van Tess hoort, beseft hij zich dat hij de enige is die haar kan helpen. Hij moet uit de cel zien te breken en Tess redden. Met behulp van Mo, Nolan en Jeffrey, natuurlijk.