Räikkönen wil liefst ook rally's rijden

Kimi Räikkönen wil naast het racen in de Formule 1 ook graag rally's blijven rijden. De Fin verruilde de afgelopen twee seizoenen de F1 voor de rallysport, iets wat hem goed beviel. Dit jaar keert The Iceman terug in de sport waarmee hij bekend is geraakt en zal gaan rijden voor Lotus Renault GP.

Dat team lijkt niet graag te willen dat weer een coureur naast de Formule 1 ook in rally's uit zal gaan komen. Vorig seizoen mocht Robert Kubica in Italië een wedstrijd gaan racen, maar een crash zorgde ervoor dat de Pool zwaargewond raakte en een heel seizoen uitgeschakeld was. Hij heeft inmiddels geen contract meer bij Lotus Renault, maar is mede door een nieuwe beenbreuk nog steeds niet helemaal hersteld.

Räikkönen kan hierdoor de terughoudendheid van het team begrijpen. "In deze tijden zijn de teams een beetje nerveus rondom die dingen. Als ik de kans zou krijgen om naast de Formule 1 actief te blijven in de rallysport, zou ik het doen. Ik zal echter nog wat geduld moeten hebben om te zien om er mogelijkheden bestaan om aan enkele rally's deel te nemen."