Scholes: "Miste het voetbal meer dan ik dacht"

Paul Scholes keerde enkele weken geleden verrassend terug bij Manchester United. De middenvelder was met pensioen, maar het stoppen met voetbal viel hem zwaarder dan gedacht.

De 37-jarige Scholes besloot trainer Sir Alex Ferguson op de hoogte te stellen van zijn wens om zijn kicksen weer aan te trekken. De Schotse oefenmeester reageerde positief en nam Scholes meteen op in zijn selectie voor het FA Cup-duel met Manchester City. Scholes geeft toe dat het stoppen met voetballen hem zwaarder viel dan hij van tevoren had gedacht.

"Ik miste het meer dan ik dacht. Aan het einde van afgelopen seizoen dacht ik dat het de juiste tijd was om te stoppen", aldus de middenvelder tegen MUTV. "Vraag het aan iedere speler die is gestopt, ze zullen het een bepaalde periode allemaal missen. Dat gold ook voor mij en ik besloot om het nog eens te proberen."

Scholes was opgelucht dat Ferguson enthousiast reageerde. "Ik ben naar de manager gegaan om hem te zeggen dat ik weer wilde spelen. Ik wist niet wat hij zou zeggen. Gelukkig was zijn reactie positief."