Trijntje wordt harder dan Angela in The Voice

Trijntje Oosterhuis denkt dat ze 'wat harder' zal overkomen dan Angela Groothuizen als coach in The Voice of Holland. De zangeres vervangt de ex-Dolly Dot in een volgend seizoen van de talentenjacht.

"Ik vind het moederlijke van haar prachtig. Maar ik zal misschien wat harder overkomen", zegt Trijntje zaterdag in De Telegraaf. "Ik ben minder geneigd te vergoelijken, want ik wil snel kijken of ik naar de kern van iemands talent kan komen. Ik ga afpellen."

De zangeres was door producent John de Mol al benaderd voor het eerste seizoen van The Voice of Holland, maar moest het aanbod toen afslaan wegens 'allerlei verplichtingen'. "Je moet voor zoiets echt ruimte in de agenda vrijmaken. Dat heb ik nu gedaan. Ook omdat ik het een goed programma vind."

Angela Groothuizen kreeg enige tijd geleden te horen dat er in de nieuwe reeks geen plek voor haar is. Ze is nog wel te zien in The Voice Kids, de kinderversie van The Voice of Holland. De Mol wil haar behouden voor een tweede seizoen en daar blijft het wat betreft de producent niet bij.

"Ik vind dat ze een eigen programma moet krijgen en daar zijn we naar op zoek", verklapt hij. "Bij RTL komt dit najaar in elk geval een nieuwe grote show waarin ik een rol voor haar zie weggelegd. En ze is van harte welkom bij SBS."