The Expendables 2 ook voor kinderen

De keiharde actiefilm The Expendables 2 is stevig gekuist. Hoofdrolspeler Sylvester Stallone bevestigt dat de film geen vuile taal meer bevat en in de Verenigde Staten een leeftijdskeuring voor 13 jaar en ouder heeft gekregen. "Het gerucht over de leeftijdskeuring is waar", zegt Stallone tegen de Amerikaanse filmsite Ain't It Cool.

De 71-jarige Chuck Norris, die met deze film zijn rentree als actieheld maakt, bracht eerder deze week de gemoederen in beroering. Tegen een Poolse journalist zei hij de filmproducenten destijds te hebben gevraagd de 'vulgaire taal' uit het scenario van The Expendables 2 te verwijderen, anders wilde hij niet meewerken. Naar nu blijkt heeft hij zijn zin gekregen.

Toch benadrukt de 65-jarige Stallone dat de film niets heeft ingeboet aan actie en geweld. "Voordat iedereen gaat oordelen wil ik vast vertellen dat deze film in elke zin groots is. Mijn eindgevecht met Jean-Claude Van Damme is nu al een klassieker."

De speciaal voor deze film weer stevig opgepompte acteur laat weten The Expendables 2 met een zo groot mogelijk publiek te willen delen. Maar de kijkers hoeven niet bang te zijn voor een slappe hap. "Na deze barbecue van enorme knokpartijen heeft niemand nog honger."

The Expendables 2 gaat over een groep huurlingen die op wraak zint als een van hen tijdens een klus wordt vermoord. Onder anderen Stallone, Jason Statham en Dolph Lundgren keren terug als keiharde huurlingen. Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis zijn ook weer te zien, ditmaal naar verluidt met fors uitgebreide rollen. De film verschijnt 16 augustus in de bioscoop.


The Expendables 2 ook voor kinderen (Foto: Novum)