Sterren vrezen lompe grappen Gervais niet

De genomineerden voor de Golden Globes bereiden zich mentaal voor op de uitreiking van de prijzen zondag. De show wordt gepresenteerd door de Britse komiek Ricky Gervais en die liet voorgaande jaren geen schandaal onbesproken. "Hij gaat me vast belachelijk maken, maar dat vind ik niet erg", aldus een relaxte Elton John.

"Ik ben Brits, ik kan het aan", zegt de zanger die is genomineerd voor de muziek van de animatiefilm Gnomeo & Juliet. Ryan Murphy, bedenker van de tv-serie Glee, verheugt zich op de lompe grappen. "Het is altijd goed om een onverwacht element te hebben in een show, en daar zorgt hij voor."

Seth Rogen, ster en producent van het drama 50/50 heeft zich voorbereid door Gervais' presentatie van vorig jaar te bekijken. Toen introduceerde de Brit Robert Downey Jr. door te wijzen op zijn verleden in afkickklinieken en gevangenissen en kraakte de acteerprestaties van Johnny Depp en Angelina Jolie in The Tourist af.

Christopher Plummer, genomineerd voor zijn bijrol in Beginners, vindt de sneren van Gervais wel grappig. "Ik denk dat iedereen moet concluderen dat hij het niet gemeen bedoelt, maar dat het wel erg grappig is." De Franse acteur Jean Dujardin is genomineerd voor zijn hoofdrol in de stomme film The Artist. Ook hij vreest Gervais niet. "Als hij me belachelijk maakt, moet hij dat zonder woorden doen."

Gervais zette dinsdag al een foto van zichzelf online bij een plastisch chirurg met daarbij de tekst 'nog wat voorbereidingen op het laatste moment." De komiek moet zondagnacht aan de bak, dan worden de Golden Globes in Los Angeles uitgereikt.


Sterren vrezen lompe grappen Gervais niet (Foto: Novum)