Valverde: "Voel me fysiek top"

Alejandro Valverde mag na een schorsing van twee jaar eindelijk weer in actie komen in wielerwedstrijden. De Spanjaard heeft niet stilgezeten en komt weer fit aan het vertrek. De renner van Movistar weet echter nog niet waar hij precies staat.

"Ik ben erg voorzichtig met mijn voorspellingen want ik heb al anderhalf jaar geen in officiële koers meer gereden", vertelde Valverde aan de verzamelde pers in Madrid. "Maar ik heb hard getraind en ik denk dat ik de zaken juist heb aangepakt. Vandaag is de start van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en ik wil de tweede kans die ik van Movistar gekregen heb met twee handen grijpen. Ik wil hen daarvoor bedanken met overwinningen."

Valverde komt deze maand eerst in actie in de Tour Down Under en zal daarna in de zomer zijn pijlen richten op de Tour de France.
"Door mijn schorsing heb ik tijd genoeg gehad om te trainen op het tijdrijden. Dat is altijd mijn zwakke punt geweest. Ik voel me fysiek top, maar ik mis uiteraard competitieritme. Na mijn wedstrijden in Australië zal ik weten hoever ik sta."