Lijfarts Jackson moet dokterslicentie inleveren

Conrad Murray moet binnen vijftien dagen zijn dokterslicentie voor de staat Californië inleveren. De medische bond van die staat heeft de voormalig lijfarts van Michael Jackson opgedragen het document af te staan. Dat bevestigt een woordvoerder van de bond tegenover de Amerikaanse entertainmentsite The Wrap.

Murray wist al dat hij het papiertje, dat ingelijst op zijn kantoor hangt, kwijt zou raken. Een arts raakt zijn licentie kwijt als hij wordt veroordeeld. De cardioloog kreeg vier jaar cel voor zijn rol bij de dood van Jackson. Murray gaf de zanger in juni 2009 een fatale dosis propofol. De lijfarts is tegen zijn veroordeling in beroep gegaan. Ook tegen het afstaan van zijn dokterslicentie kan beroep worden aangetekend.

Murrays dokterslicentie is tijdens de rechtszaak meerdere malen ter discussie komen te staan. De arts werkte niet alleen in Californië, maar ook in Texas en Nevada. Advocaten van Jacksons lijfarts vreesden dat Murray al zijn licenties kwijt zou raken als één staat besloot dat hij niet meer als arts mag werken. De medische bond van Nevada trok Murrays licentie eerder al in, in Texas mag de arts geen propofol of andere sterke medicijnen meer voorschrijven.