FC Zwolle wint opnieuw, zevenklapper Willem II

FC Zwolle heeft in de Jupiler League zijn zevende overwinning op rij geboekt. De koploper trok in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles met 1-0 aan het langste eind.

Bart van Hintum maakte in de 37e minuut het enige doelpunt. Zwolle heeft na veertien speelronden een voorsprong van vijf punten op nummer twee Eindhoven.

Willem II klom door een monsterzege uit bij Helmond Sport naar de derde plaats. De Tilburgers wonnen, mede door vier doelpunten van Donny de Groot, met 7-0. Helmond speelde door rode kaarten voor Nito Sequeira en Charles Kazlauskas lange tijd met negen man. Voor Willem II is het een evenaring van de grootste overwinning in het betaalde voetbal.

In de strijd om de tweede periode deed FC Den Bosch goede zaken. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk won de Brabantse burenruzie uit tegen FC Oss met 2-0. In de periodestand moet FC Den Bosch alleen Zwolle, dat al een periode op zak heeft en daarom geen gevaar vormt, voor zich dulden. Er staan in de tweede periode nog twee speelronden op het programma.