David Bowie krijgt eigen musical

David Bowie heeft toestemming gegeven om zijn nummers te gebruiken in een musical. Heroes: the Musical moet een futuristische voorstelling worden waarin alleen nummers van Bowie ten gehore worden gebracht.

De 64-jarige zanger geeft vrijwel nooit toestemming om zijn nummers te gebruiken. "We konden niet geloven dat hij instemde met ons plan", vertelt Deep Singh, schrijver van de musical, aan de Britse krant The Guardian. "Er werd ons verteld dat de kans erg klein was en dat hij al vaker dergelijke voorstellen had gekregen."

Singh denkt dat Bowie enthousiast is over de musical omdat het verhaal zich afspeelt in de toekomst en laat zien dat de teksten van de zanger tijdloos zijn. "We wilden niet dat Bowie denkt dat het een ode aan hem wordt. En blijkbaar heeft dat geholpen."

Bowie treedt in de voetsporen van onder meer Abba en Queen. Ook rond deze bands werd een muzikale voorstelling gemaakt. Bowie werd bekend in de jaren zestig en scoorde hits als Heroes en Changes. Heroes: the Musical moet in maart in wereldpremière gaan in de O2 in Londen.