Hoofdredacteur Nu.nl per direct weg

Hoofdredacteur van Nu.nl Laurens Verhagen vertrekt per direct bij de nieuwssite. Uitgeverij Sanoma Media Netherlands sprak vrijdag van een 'verschil van inzicht' over het beleid. Een redacteur van de site liet weten dat het vertrek het gevolg is van een geschil over redactionele keuzes.

"Er was een conflict tussen Laurens en de uitgevers over de redactionele onafhankelijkheid. Dat is geëscaleerd", meldde de redacteur. De redactie van Nu.nl zou zich in een brief achter de hoofdredacteur hebben geschaard. Zijn vertrek is volgens het redactielid hard aangekomen.

Verhagen gaf sinds 2006 leiding aan Nu.nl. Zelf wilde hij niet ingaan op de reden achter zijn plotselinge vertrek. Dat er sprake zou zijn van een geschil over redactionele onafhankelijkheid, ontkende een woordvoerder van Sanoma Media. "Het is pertinent onwaar", zei de zegsvrouw.

De uitgeverij wilde verder geen informatie geven. Redactiechef Wieland van Dijk kon alleen zeggen dat hij niet blij is met de ontstane situatie.

Verhagen wordt vanaf maandag tijdelijk opgevolgd door de 49-jarige Tonie Broekhuijsen, die sinds 1984 voor Sanoma Media werkt. Broekhuijsen was de laatste tien jaar betrokken bij het blad Autoweek. Sinds begin dit jaar is hij creatief directeur van digitale content. Nu.nl trekt maandelijks ruim 5,4 miljoen bezoekers.


Hoofdredacteur Nu.nl per direct weg (Foto: Novum)