Hasta La Vista wint L.C. Publieksprijs op Noordelijk Film Festival

Het Noordelijk Film Festival is gisteren afgesloten met de uitreikingen van een aantal filmprijzen. Zo werden onder meer de Matad’Or en de LC Publieksprijs uitgekeerd. 

De winnaar van de Interregio Competitie van het 33ste Noordelijk Film Festival is Majority (Çogunluk) van de Turkse regisseur Seren Yüce geworden. De strijd om het mooie sculptuur en een geldprijs van 10.000 Euro ging tussen Majority, Ave, Beyond, Crulic – The Path to Beyond, Michael, Turn me on Goddammit!, Tyrannosaur en Volcano. De jury van de vijftiende Interregio Competitie bestond uit Dana Linssen, Sam Louwyck, Urszula Antoniak, Maria Hatzakou en György Pálfi.

Mertkan is een jonge Turk die alles heeft wat zijn hartje begeert. Dat wil zeggen, zolang die begeerte maar samengaat met de wensen van zijn vader die Mertkan's hele leven al heeft uitgestippeld zonder ook maar een moment over de gevoelens van zijn zoon na te denken. Dit gaat goed tot Mertkan de Koerdische Gül tegenkomt en met haar een relatie begint. Een film die duidelijk laat zien dat ook Turkije een minderhedenproblematiek kent.


Majority

De Leeuwarder Courant Publieksprijs ging dit jaar naar de Vlaamse film Hasta La Vista. De film kreeg een uitzonderlijk hoge score van 9,7 punten. Hasta La Vista is een film van de Vlaamse regisseur Geoffrey Enthoven die op een komische wijze de lotgevallen laat zien van een drietal vrienden die naar Spanje gaan om van hun maagdelijkheid af te komen. Er is echter een probleem. De eerste is blind, de tweede zit in een rolstoel en de derde is geheel verlamd. 

Hasta La Vista is vanaf 24 november in de Nederlandse bioscopen te zien.


Hasta La Vista: winnaar van de :/C. publieksprijs.