[GP2] Uitslagen Abu Dhabi

Nigel Melker is er niet in geslaagd om bij zijn debuut in de GP2 Series mee te doen om de topposities. De Nederlander eindigde in de prijsrace in Abu Dhabi in de hoofdrace als vijftiende en in de sprintrace als twintigste. De zeges gingen naar Fabio Leimer en James Calado.

Leimer domineerde de eerste race van start tot finish. De Zwitser had aan de streep een voorsprong van zeven seconden op zijn naaste belager Luiz Razia. Ruim twintig seconden daarna kwam Jolyon Palmer als derde over de meet. De als tweede gestarte Dani Clos moest na een startcrash met Josef Kral al meteen opgeven. Kral kon na een lange pitstop verder. Dit gold ook voor Esteban Gutierrez die na de start een beschadigde achtervleugel opliep. Melker kende door een band met een flatspot een anonieme race, al reed hij nog wel even in de top tien.

In de sprintrace was het Calado die van start tot finish leidde. De Brit zag Marcus Ericsson met bijna twee seconden achterstand tweede worden, voor Tom Dillmann. Ericsson had geluk dat Antonio Felix da Costa een drive-through kreeg voor het afsnijden van een bocht. Een straf was er ook voor Melker die een valse start zou hebben gemaakt. Hierdoor werd de Nederlander slechts twintigste. Opvallendste coureur in de wedstrijd was Gutierrez die een inhaalrace bekroonde met een vijfde plaats. De Mexicaan haalde in de laatste ronde nog maar liefst vier coureurs in.

De volledige resultaten van de races zijn hier te vinden.