Bordspel gewild sinterklaascadeau dankzij apps

Het ouderwetse bordspel is dit jaar een gewild sinterklaascadeau. Traditionele spelletjes als Scrabble, Rummikub en Triviant zijn mateloos populair door apps, hun moderne tegenhangers op mobiele telefoons en tabletcomputers. Dat meldt Detailhandel Nederland.

Kinderen worden bij het maken van hun verlanglijstje duidelijk geïnspireerd door diverse televisieprogramma's. Zo zijn complete kinderkeukens en muziekopnamesets geliefd dankzij programma's als Masterchef en The Voice of Holland.

Op pakjesavond zullen zowel bij kinderen als volwassenen daarnaast veel games, tabletcomputers, sjaals, handschoenen en oorwarmers uitgepakt worden. Ouders geven hun kroost het liefst educatief speelgoed, grootouders kiezen vooral voor puur plezier.

De branchevereniging verwacht dat er dit jaar zo'n 493 miljoen euro wordt uitgegeven aan cadeaus. Dat is meer dan vorig jaar, toen 465 miljoen euro aan cadeautjes werd gespendeerd. In 2009 lag het bedrag nog op 450 miljoen.

Uit een eerder onderzoek deze week van onderzoeksbureau Q&A bleek nog dat Sinterklaas minder geld te besteden heeft. Zo'n acht procent van de bevolking zegt minder te geld aan de viering van pakjesavond uit te trekken.