Webber zei nee tegen Renault

Mark Webber heeft bekendgemaakt dat hij benaderd is door Lotus Renault GP om in 2012 voor dat team te gaan racen. Dit was nog voordat hij zijn verbintenis met zijn huidige team Red Bull Racing met een seizoen verlengde.

"Ik was niet alleen door Renault benaderd, maar door meerdere teams. Ze (Renault) vroegen wat mijn situatie was bij Red Bull. Ik heb de ervaring en zij hadden ervaring nodig, maar ik heb hen verteld dat ik bij Red Bull zou blijven," zei de 35-jarige Webber tegen O Estado de S.Paulo.

Het nieuws van Webber bevestigt dat Lotus Renault GP al langer op zoek is naar een mogelijke vervanger van de geblesseerde Robert Kubica. De Pool raakte in februari zwaargewond bij een rally-ongeval en is vele operaties later nog steeds aan het revalideren. Het is nog steeds de vraag of hij voor de start van het seizoen 2012 op tijd fit zal zijn.

Krijgt Webber bij Red Bull in 2012 een eerlijke kans? "Ik denk het wel," zei de Australiër zuchtend. Hij blijft wel optimistisch. "Tegen de tijd dat ik begreep hoe ik de banden beter kon benutten was het voor dit jaar al te laat. Ik denk dat ik volgend jaar op een hoog niveau kan starten, wat veel verschil uit zal maken," zei Webber die er aan toevoegde dat hij na volgend jaar niet naar een kleiner team in de Formule 1 wil gaan, maar dan liever iets anders in de autosport wil doen.