Battlefield 3 tien miljoen keer in de winkel gelegd

Van het schietspel Battlefield 3 zijn in zijn eerste week tien miljoen exemplaren verstuurd naar winkels. Het is de grootste lancering van een spel ooit voor uitgever Electronic Arts. Hoewel de game nog geen week beschikbaar is, hebben sommige winkelketens al een bestelling geplaatst voor een nieuwe lading. Dat heeft de uitgever donderdag bekendgemaakt.

Het aantal verscheepte exemplaren is een indicatie van het verkoopsucces. Sinds de release van Battlefield: Bad Company 2 in maart vorig jaar heeft de uitgever wereldwijd elf miljoen exemplaren van het schietspel verstuurd. De voetbalgame FIFA 12, die gezien wordt als een van de populairste gameseries, is acht miljoen keer verstuurd.

Battlefield 3 is de grote tegenhanger van het 8 november te verschijnen Call of Duty: Modern Warfare 3. Vorig jaar had Activision met Call of Duty: Black Ops ongeveer negentig procent van het schietspelgenre in handen. Volgens Electronic Arts gaat dat met de komst van Battlefield 3 veranderen. "Dit jaar wordt dat zestig of zeventig procent", voorspelde de uitgever in augustus.


Battlefield 3 tien miljoen keer in de winkel gelegd